Skåne är Sveriges sydligaste del. Denna region har blivit populär för att inrätta 3PL i Skåne främst på grund av det strategiska läget. Även Skånes fördelaktiga infrastruktur är anledningen till att många företag valt att starta 3PL i skåne.

Varför starta 3PL i Skåne?

Att öppna upp ett kontor i Malmö i Skåne möjliggör för pendling till flera skandinaviska platser på en och samma dag. Detta beror på Malmös närhet till de andra Nordiska länderna. Förutom Skånes infrastruktur och kommunikationsmöjligheter möjliggör deras högt teknologiska utveckling effektiv logistikhantering.

Här är en översikt av infrastrukturen och kommunikationsmöjligheterna i Skåne:

Flyg

Du har flera val av flygplatser för din frakt. Du har alternativ som:

  • Köpenhamns flygplats i Danmark. Öresundsbron förbinder Malmö flygplats till Köpenhamn. Det finns mycket bra förbindelser med tåg mellan de två flygplatserna med tågavgångar var 20:e minut.
  • 30 km sydost om Malmö finns Malmö flygplats
  • Kristianstads flygplats i nordöstra Skåne och,
  • Ängelholms flygplats i nordvästra Skåne

Tåg

Det finns tillgång till höghastighetståg som tar 4 timmar att resa från Skåne till Stockholm. Utöver detta finns det internationell tågservice som med resor till destinationer som Köpenhamn, Oslo, Berlin och Hamburg.

Väg

Det finns bra förbindelser på väg till olika inhemska och internationella destinationer. Det finns motorvägar som kopplar ihop Skåne till Göteborg, Oslo, Tyskland, Köpenhamn etc. Dessutom finns anslutning till Polen via Ystad och över Östersjön till Swinoujscie.

Vatten

Skåne har också en väletablerad havslänk för transporter.

● Helsingborg hamn

Här går det färjor dygnet runt till destinationer som Helsingör, Danmark, Oslo och Köpenhamn. Dessutom finns det det färjetrafik till Nederländerna, Ryssland, Tyskland, Estland och Tyskland.

● Malmö hamn och Köpenhamns hamn

Dessa hamnar tillgodoser transportbehoven för frakt och passagerare till platser som Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland, Finland, Polen och Belgien.

● Trelleborgs hamn

Det är Skåne sydligaste spets och ligger ca 85 km från den tyska gränsen. Trelleborgs hamn erbjuder färjetjänster till Rostock och Sassnitz, Hanko, Gdynia, Bremerhaven och Southampton.

● Ystads hamn

Den ligger på Sveriges sydkust, sydost om Malmö och Skåne

Såsom framgår av ovanstående diskussion har Skåne mycket tillgång till olika platser, inte bara i närliggande platser utan även avlägsna. Detta gör Skåne till ett utmärkt val för 3PL i Skåne.

De företag som erbjuder 3PL i Skåne har tillgång till effektiva multimodala transportsystem. Detta ger 3PL i Skåne möjligheten att välja den optimala kombinationen av transportmetoder för att garantera snabb leverans till kunderna.

Sveriges ledande tredjeparts logistikpartner, Prime Penguin, erbjuder tjänster för 3PL i Skåne för effektiv logistikhantering.

Varför du ska använda Prime Penguin för 3PL Skåne:

  • Du integrerar enkelt din e-handelsbutik i vårt system eftersom vi är förinställda i de största e-handelsplattformarna.
  • Du kan enkelt sätta upp satellitlager bland vårt nätverk av 3PL för effektiv lagerhantering
  • Du får tillgång till helautomatiserad lagerhantering
  • Du har full kontroll över din logistik genom vårt användarvänliga gränssnitt i den enhet som du önskar använda

Kliv in i världen av digitaliserad logistikhantering med Prime Penguin!